vinner-20lars-20erik-20hansen-20iii

Vinner av Nordisk Film Fonden prisen 2017

26.01.2018

VFX Supervisor Lars Erik Hansen i Gimpville er årets prisvinner.

For tredje gang deler Nordisk Film Fonden ut en talentpris i Norge. Årets pris går til Visual Effects Supervisor Lars Erik Hansen i Gimpville som har bidratt på filmer som Den 12. mann, Hodejegerne, Max Manus, Bølgen, Børning, Kon-Tiki og Trolljegeren mfl. Han fikk overrakt prisen, som foruten heder og ære, består av 100 000 kroner, ved en prisfest torsdag 25. januar på Stratos i Oslo. 

Juryen har også i år ønsket å hedre en innovativ filmarbeider som med sitt talent har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på folk i fagfunksjoner som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener.

Nordisk Film Fonden har siden 1996 delt ut en tilsvarende pris i Danmark.  

- Vinneren av årets Nordisk Film Fonden pris er ingen nykommer. Lars Erik Hansen har bidratt betydelig til fjorårets filmproduksjoner, men vinner likevel for sitt arbeid over tid, sier juryleder og kinodirektør i Nordisk Film Kino, Jannicke Haugen. 

Det er en erfaren jury som har besluttet å tildele Lars Erik Hansen prisen. Foruten Jannicke Haugen består juryen av skuespiller Pål Sverre Valheim Hagen, regissør Grethe Bøe-Wahl, filmprodusent Martin Sundland, manusforfatter Lars Gudmestad, samt Christin Berg, programdirektør i Nordisk Film Kino.