mugge-vejfesten

Wulffmorgenthalers spillefilm MUGGE & VEJFESTEN er udtaget til den prestigefyldte filmfestival i Berlin

22.01.2020

Det er netop blevet offentliggjort at Wulffmorgenthalers succesfulde animationsfilm MUGGE & VEJFESTEN er udtaget til Berlin International Film Festival, der løber af stablen d. 20. februar – 1. marts 2020.

MUGGE & VEJFESTEN blev efterårsferiens helt store børne-familiefilm med over 173.000 solgte billetter i de danske biografer. Nu får filmen sin internationale premiere på den halvfjerdsindstyvende udgave af Berlin International Film Festival hvor den konkurrerer om en eftertragtet Krystalbjørn. Filmen udkommer til digitalt køb i Danmark januar 2020.

Wulffmorgenthaler udtaler: ”Vi er begejstrede og glæder os meget til at vise filmen i Berlin. Glæder os særligt til at opleve filmen simultantolket til tysk, som vi har fået at vide vil ske til premieren for børnepublikummets skyld. Det er første gang at noget vi laver skal simultantolkes. Det bliver forrygende!”

Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, der udgør duoen Wulffmorgenthaler, har selv skrevet og instrueret filmen, mens en række velkendte skuespillere lægger stemme til filmens karakterer, bl.a. Jens Jacob Tychsen, Iben Hjejle, Stephania Potalivo, Sofie Linde, Martin Brygmann, Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Jan Gintberg, Mick Øgendahl og Nikolaj Kopernikus.

Filmen bygger på duoens egen børnebog, der udkom på Gyldendal i 2017.

Handlingen

MUGGE & VEJFESTEN er en komedie om Mugge, verdens lykkeligste dreng. Han bor sammen med sine forældre på en idyllisk og helt almindelig dansk villavej befolket med skæve typer som opfinderen Henrik Skovlykke, femlingerne Allan, Allan, Allan, Allan og Allan, kattedamerne Tove og Karen, et par nonner, der altid går rundt på stylter og ikke mindst Weirdoen fra Nakskov. Mugges lykke slutter brat, da den glade knægt opdager, at hans mor er blevet forelsket i den uimodståelige crossfit-træner Pierre og nu forlader Mugge og hans far. Det kan Mugge overhovedet ikke acceptere. Han beslutter sig for at gøre alt hvad han kan, for at bringe sine forældre sammen igen - og det skal foregå ved den store årlige vejfest. Så sker det, der bare ikke må ske: vejfesten aflyses. Alt håb synes ude, men Mugge kan ikke holdes nede, og sammen med sin veninde Sofia lægger han en plan...

Om Wulffmorgenthaler

Anders Morgenthaler og Mikael Wulff står bag de kendte Wulffmorgenthaler-striber, som i dag er blevet folkeeje i Danmark, og som udkommer i mere end 200 aviser verden over. Foruden tv-programmer og podcasts, står Wulffmorgenthaler også bag bog- og serieudgivelser så som ”Mugge & vejfesten” (Gyldendal 2017) og senest ”Mugge & hans mærkelige hjerne” (Gyldendal 2018).